“KH Select” prognozē visu 2022.gada pirmo pusgadu lielu cenu pieaugumu jēlzivīm

31.03.2022 06:21:00

Lašveidīgo zivju pārstrādes uzņēmums SIA “KH Select” 2021.gadā strādājis ar apgrozījuma kāpumu. Rādītājs audzis par 14,8%, sasniedzot 18,76 milj. EUR. Aizvadīto gadu SIA “KH Select” noslēdza ar 228,64 tūkst. EUR peļņu. Vadības ziņojumā SIA “KH Select” norādījis, ka tā bruto rentabilitāte 2021.gadā samazinājusies no 8,3% uz 6,7%, kas lielākoties saistīts ar izejvielu un materiālu cenu un citu ražošanas izmaksu pieaugumu, kā arī Covid-19 pandēmijas negatīvo ietekmi. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka aizvadītā gada jūlijā SIA “KH Select” saņēma 100 tūkst. EUR lielu grantu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Vadības ziņojumā SIA “KH Select” norāda, ka arī 2022. gada sākums iezīmējies ar neskaidrībām par Covid-19 pandēmijas tālāko gaitu un tās ietekmi uz ekonomiku, kā arī pieaugošajiem makroekonomiskajiem riskiem saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, un Rietumvalstu ieviestajām sankcijām pret Krieviju. “SIA “KH Select” tieši neietekmē situācija starp Krieviju un Ukrainu, jo mūsu klienti un zivs izejvielas piegādātāji ir no Rietumeiropas un Skandināvijas, bet mūs ietekmē gāzes un elektroenerģijas piegādes cenu pieaugums, kā arī iepakojuma materiālu cenu pieaugums,” vadības ziņojumā skaidro SIA “KH Select”, norādot, ka 2021. gada pēdējos un 2022. gada pirmajos mēnešos uzņēmumu skāris liels cenu pieaugums jēlzivīm. Ražotājs norāda, ka šis augstais cenu pieaugums turpināsies visu 2022. gada pirmo pusgadu. “Mēs nevarēsim paaugstināt cenas tādā pašā ātrumā, jo mums ir ilgāka termiņa līgumi ar klientiem,” norādījis ražotājs.

SIA “KH Select” patiesie labuma guvēji ir dāņi Dyrlund Vagn Horsted, Huebschmann Vivi Moeller un Rasmussen Hans Moeller.