“Agerona” apgrozījums sasniedzis 260,04 milj. EUR

24.03.2023 06:44:00

SIA “Agerona”, kas specializējusies darījumos ar graudiem, eļļas augiem, pākšaugiem un rapsi, 2022. gadā piedzīvojusi būtisku apgrozījuma kāpumu. Ja 2021. gadā uzņēmums apgrozīja 116,69 milj. EUR, tad pērn jau 260,04 milj. EUR. Jānorāda, ka peļņa, neskatoties uz apgrozījuma ievērojamo pieaugumu, pagājušajā gadā saglabājusies iepriekšējā līmenī. SIA “Agerona” pēc nodokļu nomaksas nopelnījusi 2,8 milj. EUR.

Ievērojamo apgrozījuma pieaugumu 2022. gadā SIA “Agerona” skaidro ar to, ka tai uzticas Latvijas vietējās zemnieku saimniecības un uzņēmumi, kā arī apgūts jauns tirgus – Ukraina –, nodrošinot augstas kvalitātes graudu piegādes.

SIA “Agerona” eksportē vidēji 90-95% iepirkto graudu, pārējo pārdodot vietējā tirgū. Grupas ietvaros tiek slēgti eksporta līgumi par graudu piegādēm ar Nīderlandi, Dāniju, Norvēģiju, Saūda Arābiju, Vāciju, Beļģiju u.c.

Šim gadam SIA “Agerona” izvirzījusi mērķi turpināt sadarbību ar esošajiem graudkopjiem Latvijā, nodrošinot katram individuālu pieeju un servisu, kā arī turpināt intensīvu darbu pie jaunu klientu piesaistes. Tāpat arī uzņēmums iecerējis attīstīt savu mājas lapu un modernizēt graudu iepirkuma un grāmatvedības procesus.

Lursoft dati rāda, ka Jelgavā reģistrētā SIA “Agerona” dibināta 2009.gadā. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu Agerona UAB. Pērn SIA “Agerona” strādāja vidēji 13 darbinieki.