Grāmatu izdevējam "Apgāds "Kontinents"" reģistrēts jauns nodrošinājums

10.08.2023 06:38:00

Grāmatu izdevējam SIA “Apgāds “Kontinents”” reģistrēts jauns nodrošinājums, liecina Lursoft pieejamā informācija. VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvalde izdevējam piemērojusi aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai. Jānorāda, ka SIA “Apgāds “Kontinents”” kopš 2020. gada septembra beigām jau bija reģistrēts viens VID piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai. Tiesa, ar VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes atļauju uzņēmumam nākamajā mēnesī tomēr piereģistrēta viena komercķīla, lai nodrošinātu 2020. gada 1. oktobrī noslēgto aizdevuma līgumu. Minētā komercķīla ir aktīva arī šobrīd.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Apgāds “Kontinents”” nodokļu parāds uz š.g. 7. augustu sasniedza 16,85 milj. EUR. Nodokļu parādi uzņēmumam reģistrēti jau ilgstoši. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā VID administrētajos nodokļos grāmatu izdevējs samaksājis 35,65 tūkst. EUR.

Lursoft analītika par VID administrēto nodokļu parādiem nozarē rāda, ka no 184 grāmatu izdevējiem uz š.g. 2. ceturksni nodokļu parāds bija reģistrēts 27 uzņēmumiem. To kopējais nodokļu parāds sasniedza 92,4 tūkst. EUR, kas veido vidēji 3,4 tūkst. EUR uz vienu nodokļu parādnieku nozarē.

Ja iepriekšējos sešus gadus SIA “Apgāds “Kontinents”” apgrozījums pārsniedza 400 tūkst. EUR, tad 2022. gadā rādītājs samazinājies līdz 398 tūkst. EUR. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 4,7 tūkst. EUR peļņu.

2001. gadā reģistrētā SIA “Apgāds “Kontinents”” kapitāldaļu turētāji ir Jevgēnija Iļjenkova un Oļegs Mihaļevičs.