Kooperatīvajai sabiedrībai Mūsmāju dārzeņi 132,106 tūkst.Ls peļņa

03.06.2013 08:26:00

Augļu un dārzeņu vairumtirgotājs Kooperatīvā sabiedrība Mūsmāju dārzeņi savā vadības ziņojumā norāda, ka pērnā gada nozīmīgākie notikumi bijuši iesaistīšanās programmā Skolas auglis, kā arī trīs kooperatīva biedru ZS Galiņi, SIA Dimdiņi agro un ZS Dārzi atkārtoti iegūtais GLOBAL G.A.P. sertifikāts, kas ir visā pasaulē lietots lauksaimniecības produkcijas ražošanas procesu standarts, kurš ievert kontroli un darbības izvērtējumu pilnīgi visos uzņēmuma darbības posmos. Kooperatīvā sabiedrība uzsver, ka iegūtais sertifikāts ir pierādījums tam, ka Latvijā var saražot preces ar augstāko kvalitāti.

2012.gadā Kooperatīvā sabiedrība Mūsmāju dārzeņi apgrozījusi 2,659 milj.Ls, kas ir par 675,478 tūkst.Ls mazāk nekā gadu iepriekš, taču tas nav traucējis būtiski palielināt peļņu, kura pērn sasniegusi 132,106 tūkst.Ls pēc nodokļu nomaksas. 2011.gadā kooperatīva peļņa bijusi 28,014 tūkst.Ls.

Aizvadītajā gadā kooperatīvā uzņemts viens jauns biedrs un, kā norādīts Mūsmāju dārzeņu interneta vietnē, patlaban kooperatīvā darbojas vienpadsmit biedri – ZS Galiņi, ZS Bračas, ZS Dārzi, SIA Dimdiņi agro, ZS Sīļi, SIA Sigro, ZS Sviķi, ZS Zarumi, ZS Zūmaņi, ZS Kliblapsas un ZS Īskāji. Biedru saimniecībās tiek izaudzēts un realizēts vairāk kā 18,000 tūkst.t dārzeņu un kartupeļu, kas visa gada garumā tiek piegādāti Latvijas lielveikalu tīkliem, skolām, bērnudārziem, kā arī eksportēti uz ārvalstīm.