“DG Termināls” atzīst, ka aizvadītais gads tam bijis ļoti sarežģīts

07.03.2024 09:46:00

Lejamkravu tranzīta pakalpojumu sniedzējs Liepājas ostā LSEZ SIA “DG Termināls” savā iesniegtajā gada pārskatā atzinis, ka 2023. gads uzņēmumam bijis ļoti sarežģīts. Tomēr, neskatoties uz to, LSEZ SIA “DG Termināls” pagājušo gadu noslēdzis ar 630,84 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas (peļņa 2022. gadā – 252,74 tūkst. EUR).

“Neskatoties uz dažādiem sarežģījumiem saimnieciskajā darbībā, ko vēl vairāk ietekmēja Krievijas iebrukums Ukrainā, kā arī energoresursu cenas straujais pieaugums, uzņēmums turpina savu darbību,” vadības ziņojumā norādījis LSEZ SIA “DG Termināls”. Uzņēmums norādījis, ka Krievijas pilna mēroga bruņotais iebrukums Ukrainā ietekmēja klientu kravu apgrozījumu un uzņēmuma ienākumu apjomu un produktu plūsmu reģionālo sadalījumu. Nolūkā samazināt riskus saistībā ar karu Ukrainā un ieviestajām sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju, LSEZ SIA “DG Termināls” strādā pie jaunu klientu piesaistes un jaunu darbības veidu ieviešanas. Jānorāda, ka 2023. gadā LSEZ SIA “DG Termināls” apgrozīja 5,56 milj. EUR (par 44 tūkst. EUR mazāk nekā gadu iepriekš).

Lursoft dati rāda, ka LSEZ SIA “DG Termināls” dibināts 2000. gadā, savukārt pērn vasarā uzņēmums reģistrēts kā nacionālajai drošībai nozīmīga komercsabiedrība. LSEZ SIA “DG Termināls” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Aivars Millers.