Par "OC Finance" valdes priekšsēdētāju iecelts Helvijs Henšelis

12.03.2024 06:51:00

Ar finanšu pakalpojuma zīmolu “Moneza” strādājošais SIA “OC Finance” piedzīvojis izmaiņas valdes sastāvā, liecina Lursoft izziņas dati. No uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata atcelts Linards Anisimovs un viņa vietā iecelts Helvijs Henšelis. Vēl bez viņa amatu SIA “OC Finance” valdē ieņem arī Reinis Sproģis.

Lursoft izpētījis, ka Helvijs Henšelis ieņem arī SIA “Finno” un SIA “FINNO Asia” valdes locekļa amatus, kā arī amatus virknē “TWINO” grupas uzņēmumu. Tāpat kā SIA “OC Finance”, arī visu pārējo uzņēmumu, kuru vadītājs ir Helvijs Henšelis, patiesais labuma guvējs ir Armands Broks. Izņēmums ir vien SIA “CORTA Solutions”, kas ir pašam H. Henšelim piederošs uzņēmums.

Lursoft dati rāda, ka SIA “OC Finance” reģistrēts 2008. gadā. Aizpērn finansēšanas nozarē strādājošā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 4,6 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļiem 799 tūkst. EUR. Balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta publiskoto informāciju, šobrīd (dati uz 07.03.2024.) uzņēmums uzkrājis 54,55 tūkst. EUR lielu nodokļu parādu. Valsts ieņēmumu dienests SIA “OC Finance” piešķīris “B” nodokļu maksātāja reitingu, kas nozīmē, ka tam jāuzlabo saistību izpilde.