Pagājušo gadu "Alfor" noslēdzis ar zaudējumiem

22.04.2024 06:31:00

Azartspēļu nozares uzņēmums SIA “Alfor”, kam pieder spēļu zāles “Fēnikss”, 2023. gadā galveno fokusu lika uz klientu piesaistes lojalitātes programmu, kuras ietvaros tika veidotas dažādas kampaņas. 2023. gadā uzņēmums apgrozījis 39,53 milj. EUR, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš. Pēc tam, kad gadu iepriekš SIA “Alfor” nopelnīja 5,29 milj. EUR, pagājušo gadu azartspēļu uzņēmums noslēdzis ar 1,86 milj. EUR zaudējumiem. “2023. gadā ekonomikas attīstību turpināja ietekmēt ģeopolitiskā situācija un nenoteiktība, augstās cenas un banku procentu likmju celšanās. Lai gan pārskata gadā inflācija bija būtiski zemāka nekā 2022. gadā, tomēr tā joprojām ir uzskatāma par augstu. Minētie faktori bremzēja tautsaimniecības attīstību un sekmēja uzņēmuma pārskata gada ieņēmumu un rezultāta kritumu,” teikts SIA “Alfor” vadības ziņojumā.

Lursoft dati rāda, ka 2023. gadā SIA “Alfor” nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 15,26 milj. EUR, tostarp 3,53 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 2,37 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 568 darbinieki.

Pārskata gadā uzņēmums atvēra trīs jaunas, bet aizvēra četras spēļu zāles. Gada beigās uzņēmumam piederēja 52 spēļu zāles Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās. Kopš aizvadītā gada maija darbojas arī SIA “Alfor” piederošā mākslas un izklaides četrzvaigžņu viesnīca “Aston Hotel Riga” ar 54 numuriem, restorānu, jumta terasi un lobija bāru.

Šogad SIA “Alfor” mērķis ir turpināt interaktīvās spēļu platformas attīstību, koncentrējoties uz spēļu piedāvājuma paplašināšanu, klientu apkalpošanas uzlabošanu un jaunu funkcionalitāšu ieviešanu. Tāpat uzņēmums šogad plāno turpināt attīstīt jaunos biznesa virzienus viesmīlības un ēdināšanas jomās.

SIA “Alfor” reģistrēts 2000. gadā. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Jānis Zuzāns un Hohann Graf no Austrijas.