"Stenders" pērn ievērojami palielinājis apgrozījumu

08.05.2024 09:48:00

Vannas un ķermeņa kosmētikas ražotājs SIA “Stenders” 2023. gadā strādājis ar 14,36 milj. EUR apgrozījumu, kas ir par 77,37% vairāk nekā gadu iepriekš. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadīto gadu SIA “Stenders” noslēdzis ar 1,19 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Jānorāda, ka 2022. gadā uzņēmums strādāja ar 0,78 milj. EUR lieliem zaudējumiem.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Stenders” norādījis, ka 2023. gads kopumā raksturojams ar augstu dinamiku un strauju attīstību. “Globālie notikumi turpināja veidot neprognozējamu vidi, tomēr ekonomikā bija jūtama atveseļošanās pēc izaicinošā pandēmijas posma. Šajā periodā izteikti bija jūtama patērētāju uzvedības maiņa, veicot pārdomātākus un saprātīgākus pirkumus,” skaidro SIA “Stenders”. Uzņēmuma pārdomātā stratēģija iepriekšējā pārskata gadā ļāva strauji kāpināt gan ražošanas apjomus, gan turpināja veicināt izaugsmi un attīstību lielākajos tirgos (Ķīnā pieauguma apjoms sasniedza 141%).

2023. gadā SIA “Stenders” uzsāka attīstību divos jaunos tirgos. Saūda Arābijā, sadarbībā ar franšīzes partneriem, plānots atvērt sešus jaunus zīmola veikalus, savukārt Lietuvā – vienu zīmola veikalu. Tāpat arī pieņemti stratēģiski attīstības lēmumi par darbību Vācijas tirgū.

Aizvadītajā pārskata gadā SIA “Stenders” saviem klientiem piedāvāja 136 produktus un to variācijas. No tiem 30% veidoja dāvanu kategorija, 18% - ķermeņa kopšana un 14% - ziepju kategorija.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu efektivitāti, SIA “Stenders” turpināja investēt iekārtās un tehnoloģijas. Lielākās investīcijas veidoja jaunu reaktoru iegāde un uzstādīšana, kas būtiski palielinās ne tikai ražošanas jaudu, bet arī tās automatizācijas pakāpi, kā arī uzlabos darba ergonomiku šo iekārtu operatoriem. Jānorāda, ka 2023. gadā SIA “Stenders” bija darba devējs 174 darbiniekiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 918,74 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 458,14 tūkst. EUR.

SIA “Stenders” kapitāldaļu turētājs ir Ķīnā reģistrētais Tianjin Meidaojiaye Commerce and Trade Co. Ltd.