“Vision Express Baltija” palielinājis apgrozījumu par 11,52%

24.05.2024 06:46:00

Optisko preču mazumtirgotājs SIA “Vision Express Baltija” 2023. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 8,86 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 11,52%. Pretstatā 0,69 milj. EUR lielajai peļņai gadu iepriekš, pērn SIA “Vision Express Baltija” strādājis ar 1,12 milj. EUR zaudējumiem. Tos radīja ieguldījumu vērtības samazinājums.

Pagājušajā gadā uzņēmums realizēja optiku projektu atjaunošanas, pārveides un izbūves darbus, tai skaitā veicot redzes pārbaudes tehnoloģiju atjaunošanu un jaunāko risinājumu ieviešanu. Pārskata gadā SIA “Vision Express Baltija” turpināja tālāku uzņēmuma biznesa modeļa pielāgošanu pandēmijas un ģeopolitikas ietekmētajai pasaules ekonomikai, veicot būtiskas investīcijas digitālo risinājumu ieviešanā un efektivitātes celšanā.

SIA “Vision Express Baltija” tīklā ietilpst 15 optikas veikali Latvijā, tostarp deviņi atrodas Rīgā, bet pa vienam Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Jūrmalā un Jelgavā. Kopumā uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 145 darbinieki.

Uzņēmums plāno veikt optiku tīkla paplašināšanu, izskatot iespējas atvērt veikalus topošos perspektīvajos, izdevīgi izvietotajos A klases tirdzniecības centros Rīgā un tās apkaimē, kā arī izskatot iespējas atvērt optikas lielākajās reģionālajās pilsētās, kurās SIA “Vision Express Baltija” šobrīd vēl neveic saimniecisko darbību. Iesniegtajā vadības ziņojumā arī norādīts, ka SIA “Vision Express Baltija” plāno veikt turpmākas investīcijas jaunā “Vision Express” optikas koncepta ieviešanā un attīstīt audiometrijas pakalpojums, kā arī turpinās veikt investīcijas jaunākajos un labākajos redzes un dzirdes diagnostikas un korekcijas risinājumos, nostiprinot redzes un dzirdes eksperta pozīciju nozarē.

Uzņēmuma ilgtermiņa mērķis ir palielināt esošo tirgus daļu un saglabāt līdera pozīcijas nozarē.

1991. gadā reģistrētā SIA “Vision Express Baltija” kapitāldaļu turētājs ir SIA “Optometrijas centrs”, bet patiesie labuma guvēji – Pēteris Cikmačs, Jānis Dzenis, Toms Dzenis un Gatis Kokins.