"Semarah hotel management" peļņa pērn trīs reizes lielāka nekā 2022. gadā

21.06.2024 06:29:00

SIA “Semarah hotel management”, kas kā operators pārvalda trīs viesnīcas (“Metropole”, “Lielupe” un “Grand Poet Hotel”), 2023. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 16,62 milj. EUR.  Šāds rādītājs skaidrojams ar Covid-19 pandēmijas izraisīto ierobežojumu atcelšanu Latvijā, kas vēl bija spēkā 2022. gada sākumā, un apstākļu stabilizēšanos tūrisma jomā pēc Krievijas pilna mēroga bruņotā iebrukuma Ukrainā. “Lursoft IT” dati rāda, ka aizvadītā gada laikā SIA “Semarah hotel management” apgrozījums audzis par 30,72%, savukārt peļņa pēc nodokļiem bijusi trīs reizes lielāka nekā 2022. gadā.

“2023. gads uzņēmumam bija finansiāli veiksmīgs, lai gan bija cerēts uz labākiem rezultātiem. Ir atjaunojusies klientu plūsma viesnīcās, lai gan vēl joprojām nav sasniegts 2019. gada apjoms,” teikts SIA “Semarah hotel management” vadības ziņojumā, piebilstot, ka ir mainījusies viesu segmentācija un nacionalitātes. To ietekmēja jaunā ģeopolitiskā situācija un ierobežojumi ceļotājiem no agresorvalstīm. Uzņēmums šobrīd strādā ar pilni jaudu un uz nākotni skatās pozitīvi.

Jāpiebilst, ka aizvadītajā gadā SIA “Semarah hotel management” bija darba devējs 320 darbiniekiem. Uzņēmuma kopējās nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā 2023. gadā sasniedza 3,43 milj. EUR.

SIA “Semarah hotel management” plāno veikt pasākumus papildu viesu apjoma palielināšanai nesezonas periodā, pozitīvas atpazīstamības un reputācijas nostiprināšanai naktsmītņu tirgū.

“Lursoft IT” dati rāda, ka SIA “Semarah hotel management” kapitāldaļu turētājs ir Nikita Polovinkins. Uzņēmums reģistrēts 2012. gadā.