“Coca-Cola HBC Latvia” otro gadu pēc kārtas kāpinājusi apgrozījumu

27.06.2024 05:32:00

Gāzēto un negāzēto bezalkoholisko, kā arī alkoholisko dzērienu un kafijas tirgotājs  SIA “Coca-Cola HBC Latvia” otro gadu pēc kārtas kāpinājis apgrozījumu, pērn rādītājam sasniedzot 51,27 milj. EUR. “Lursoft IT” pieejamie dati rāda, ka 2023. gadā SIA “Coca-Cola HBC Latvia” apgrozījums audzis par 19,16%. Uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma pieaugumu 2023. gadā sekmēja lielāks pārdošanas apjoms, kā arī cenu pieaugums.

Jānorāda, ka 2023. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, vairāk nekā 4 reizes palielinājusies arī SIA “Coca-Cola HBC Latvia” peļņa pēc nodokļiem, pērn tai pieaugot līdz 1,66 milj. EUR. Tas galvenokārt pateicoties SIA “Coca-Cola HBC Latvia” vispārējai biznesa attīstībai un efektīvai izmaksu kontrolei. 

Pagājušajā gadā uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 16,32 milj. EUR, tostarp 0,57 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī un 0,9 milj. EUR sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās. Pērn SIA “Coca-Cola HBC Latvia” bija darba devējs 89 darbiniekiem.

SIA “Coca-Cola HBC Latvia” šogad turpinās izmantot pieaugošās tirgus attīstības iespējas un palielināt gan gāzēto, gan negāzēto dzērienu pārdošanas apjomus, kā arī nodrošināt peļņu nesošu nākotnes izaugsmi saskaņā ar uzņēmuma ilgtermiņa mērķiem.

“Lursoft IT” dati rāda, ka SIA “Coca-Cola HBC Latvia” reģistrēta 1992. gadā. Uzņēmums iepērk dzērienus pudelēs un skārdenēs, kas ir gatavas tālākai tirdzniecībai, pārsvarā no saistītajiem uzņēmumiem Igaunijā, Lietuvā un Polijā, kā arī no Eiropas rūpnīcām. SIA “Coca-Cola HBC Latvia” kapitāldaļu turētājs ir Igaunijā reģistrētais AKTSIASELTS COCA-COLA HBC EESTI.