"Latraps" jauna komercķīla par 30 milj. EUR

19.07.2024 09:11:00

“Lursoft IT” monitoringa dati liecina, ka vakar, 18. jūlijā, jauna komercķīla reģistrēta Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai “Latraps”. Komercķīlas, kas nodrošina prasījumus, kas izriet no overdrafta līguma, maksimālo summu veido 30 milj. EUR. Kooperatīvs ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. “Lursoft IT” izziņā redzams, ka ķīlas ņēmējs ir AS “SEB banka”.

Jānorāda, ka Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai “Latraps” šobrīd ir divas aktīvas komercķīlas.

Laika periodā no 2022. gada 1. jūlija līdz 2023. gada 30. jūnijam Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Latraps” sasniegusi jaunu apgrozījuma rekordu, rādītajam palielinoties līdz 339,13 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, kooperatīva apgrozījums audzis par 13,24%. “Būtiskākais kopējā apgrozījuma izaugsmes faktors bez graudaugu pieauguma ir augkopības izejvielu tirdzniecība,” teikts “Latraps” vadības ziņojumā.

Neskatoties uz “Latraps” apgrozījuma pieaugumu, aizvadītajā finanšu gadā tā peļņa bijusi mazāka. “Lursoft IT” pieejamais gada pārskats liecina, ka 2022./2023. finanšu gadu “Latraps” noslēdzis ar 2,73 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.