"BITE Latvija" plāno 20,5 milj. EUR lielas investīcijas tīkla infrastruktūras attīstīšanā un produktu, pakalpojumu klāsta paplašināšanā

24.07.2024 09:39:00

Telekomunikāciju operators SIA “BITE Latvija” aizvadītajā gadā turpināja mobilo sakaru tīkla attīstības stratēģiju, uzņēmuma tīkla bāzes stacijas aprīkojot ar Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja Ericsson tehnoloģijām. 2023. gadā SIA “BITE Latvija” uzstādīja 46 jaunas bāzes stacijas, to kopskaitam pārskata periodā sasniedzot 1029 stacijas. Ar jaunākajām Ericsson tehnoloģijām tika modernizētas 205 bāzes stacijas.

Pagājušo gadu SIA “BITE Latvija” vērtē kā veiksmīgu, jo uzņēmums piedzīvojis izaugsmi visās darbības sfērās, paplašinot gan BITE tīklu, gan ieviešot jaunus 5G pakalpojumus, tāpat arī, rūpējoties par klientu ierīču drošību, ieviesti jaunu kiberdrošības pakalpojumi. Pārskata periodā audzis klientu pieslēgumu skaits gan privātajā, gan biznesa segmentā.

“Lursoft IT” pieejamais gada pārskats rāda, ka 2023. gadā SIA “BITE Latvija” apgrozījums palielinājies līdz 163,67 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 9,24%. Tāpat arī pērn augusi SIA “BITE Latvija” peļņa pēc nodokļu nomaksas, kas sasniegusi 33,37 milj. EUR (peļņa 2022. gadā – 22,25 milj. EUR). Uzņēmums aizvadītajā gadā nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 34,13 milj. EUR, tostarp 5,93 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 3,1 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. SIA “BITE Latvija” pērn bija darba devējs 726 darbiniekiem.

Arī šogad SIA “BITE Latvija” sadarbībā ar saviem meitas uzņēmumiem plāno saglabāt attīstības dinamiku un turpināt izaugsmi, palielinot uzņēmuma konkurētspēju. Vadības ziņojumā norādīts, ka 20,5 milj. EUR lielas investīcijas paredzētas gan tīkla infrastruktūras attīstīšanā, gan arī produktu un pakalpojumu klāsta paplašināšanā un klientu servisa uzlabošanā.