"Gaujas Koks" piedzīvojis vienu no sliktākajiem gadiem tā pastāvēšanas vēsturē

29.07.2024 07:13:00

Kokmateriālu un kokskaidu granulu ražotājs SIA “Gaujas Koks” savā iesniegtajā pārskatā norādījis, ka pagājušais gads uzņēmumam finansiālā ziņā bijis viens no vissliktākajiem visā pastāvēšanas vēsturē. “Reaģējot uz būvniecības krīzes izraisīto zemo pieprasījumu zāģmateriālu realizācijas tirgos un augsto izejvielu cenu, uzņēmums bija spiests ievērojami samazināt zāģmateriālu ražošanas apjomus. Izlaides apjomu samazinājums vienlaicīgi ar zemo zāģmateriālu realizācijas cenu rezultējās būtiskā apgrozījuma un peļņas rādītāju kritumā,” norādījis SIA “Gaujas Koks”. Negatīvo situāciju zāģmateriālu tirgus segmentā 2023. gada pirmajā pusgadā daļēji kompensēja kokskaidu granulu realizācija, kas SIA “Gaujas Koks” nodrošināja pozitīvu pamatdarbības naudas plūsmu.

Pēc tam, kad 2022. gadā SIA “Gaujas Koks” apgrozījums sasniedza 127,92 milj. EUR, pērn tas samazinājās līdz 64,22 milj. EUR. Vēl straujāks bijis uzņēmuma peļņas kritums, liecina “Lursoft IT” pieejamie dati. Ja 2022. gadā SIA “Gaujas Koks” pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 24,59 milj. EUR, tad pērn – vien 0,19 milj. EUR.

Pērn SIA “Gaujas Koks” turpināja realizēt iesāktos investīciju projektus, ieguldot uzņēmuma attīstībā 11,23 milj. EUR.

Ropažu novada uzņēmums SIA “Gaujas Koks” reģistrēts 1991. gadā, tā patiesais labuma guvējs ir Vitālijs Čmihovs. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 425 darbinieki.