"Gemoss" apgrozījums turpinājis augt

31.07.2024 06:40:00

SIA “Gemoss” apgrozījums 2023. gadā audzis līdz 41,14 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 2,98 milj. EUR. “Lursoft IT” dati rāda, ka gada laikā uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 7,97%, bet peļņa par 5,66%. Baltoties uz "Lursoft IT" Multi atskaites datiem, redzams, ka uzņēmuma apgrozījums turpinājis ik gadu augt jau kopš 2010. gada. Nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā SIA “Gemoss” aizvadītajā gadā samaksājis 7,45 milj. EUR.

SIA “Gemoss” nodarbojas ar maizes un konditorejas izejvielu importu un tirdzniecību, riekstu un žāvētu augļu fasēšanu, bāru un restorānu preču un aprīkojumu tirdzniecību, kā arī ar trauku nomu banketiem. Uzņēmumam ir vadošā loma visos iepriekšminētajos virzienos un pērn savs pozīcijas visos segmentos izdevies nostiprināt vēl vairāk.

Savā vadības ziņojumā SIA “Gemoss” norādījis, ka peļņa tiek ieguldīta uzņēmuma attīstībā un labiekārtošanas darbos. Tāpat arī uzsākta jaunas noliktavas projektēšana un pārbūves darbi pie trauku nomas, kafijas un tehnikas servisa, apvienojot visu vienā ēkā. Pērn arī uzsākts uzņēmuma digitalizācijas projekts.

Šogad SIA “Gemoss” pilnveidos savu preču sortimentu un strādās pie fasēto riekstu un žāvēto augļu tirgus daļas palielināšanas esošajiem zīmoliem. Uzņēmums iecerējis veidot plašāku sadarbību ar vietējiem ražotājiem, piedāvājot vietējo produkciju un paplašinot preču klāstu ar jauniem un veselīgiem produktiem. Šogad SIA “Gemoss” mērķis ir sasniegt stabilizāciju apgrozījuma pieaugumā un palielināt peļņas pieaugumu.

SIA “Gemoss” reģistrēts 1993. gadā un pieder Ievai Treijai. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 244 darbinieki.