"UPB" koncerna peļņa sasniegusi 4,06 milj. EUR

05.08.2024 10:27:00

AS “UPB” izdevies 2023. gadā palielināt apgrozījumu līdz 214,8 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 5,15%. Pārskata gadu būvkompānija noslēgusi ar 2,16 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. “Lursoft IT” pieejamais gada pārskats rāda, ka “UPB” grupas konsolidētais apgrozījums 2023. gadā pieaudzis līdz 248 milj. EUR, kas ir par 5% vairāk nekā 2022. gadā. Konsolidētā peļņa pērn sasniegusi 4,06 milj. EUR.

“UPB” grupas vadība 2023. gadu vērtē kā salīdzinoši stabilāku un paredzamāku, kurā izdevās adaptēties pieprasījuma izmaiņām un izejmateriālu cenu pieaugumam, kā arī tirgus svārstības vairs nebija tik krasas kā iepriekšējos gados. “Priekšrocība šajos tirgus apstākļos bija arī “UPB” diversificētais produktu un pakalpojumu klāsts, kas ļāva operatīvāk reaģēt uz tirgus sabremzēšanos Skandināvijā, kas ir uzņēmuma galvenais eksporta reģions. Arī “UPB” ražotnēs bija iespējams nodrošināt vienmērīgāku noslodzes līmeni,” teikts AS “UPB” vadības ziņojumā. Kopumā pārskata gadā eksporta aktivitātes veidoja vairāk nekā pusi no “UPB” grupas kopējā apgrozījuma, galveno fokusu saglabājot uz Skandināvijas valstīm.

Vietējā tirgū 2023. gadā “UPB” pabeidzis tādus nozīmīgus būvobjektus, kā Daugavas stadiona vieglatlētikas manēža Rīgā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centrs Rīgā.

2024. gadā “UPB” grupas apgrozījums tiek prognozēts stabils, saglabājot līdzvērtīgā līmenī kā 2023. gadā. Plānots turpināt ilgtermiņa attīstību kā industriālai, vertikāli integrētai uzņēmumu grupai, kas spēj realizēt tehnoloģiski sarežģītus projektus un piedāvā produktus ar augstu pievienoto vērtību. Uzņēmums paredz, ka lielāka tirgus aktivitāte atsāksies 2024. gada otrajā pusē, līdz ar to lielāka izaugsme tiek sagaidīta 2025. gadā.

“UPB” grupā ietilpst stikla-alumīnija, metāla un dzelzsbetona konstrukciju ražotnes, mašīnbūves ražotne, transportbetona ražotnes visā Latvijas teritorijā, kompleksās projektēšanas un būvniecības uzņēmumi Latvijā un ārvalstīs, IT risinājumu un ēku apsaimniekošanas uzņēmums. “UPB” uzņēmumi un pārstāvniecības ir izvietoti septiņās valstīs – Latvijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Lietuvā, Lielbritānijā un Šveicē. Pērn “UPB” holdingā kopumā strādāja ap 1700 darbinieku.

“UPB” patiesie labuma guvēji ir Madra More, Māris Mors un Uldis Pīlēns.