"ALSO Latvia" apgrozījums samazinājies par 14%

06.09.2024 06:34:00

Informācijas tehnoloģiju produktu vairumtirgotājs SIA “ALSO Latvia” savā iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2023. gadā korekcijas tā darbībā radīja tādu ārējo faktoru ietekme, kā karš Ukrainā, energoresursu cenu kāpums un neziņa par nākotni. Uzņēmuma apgrozījums, salīdzinot ar 2022. gadu, pērn samazinājās par 14%. “Lursoft IT” pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “ALSO Latvia” apgrozīja 65,6 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 0,9 milj. EUR peļņu. Jānorāda, ka 2023. gadā SIA “ALSO Latvia” nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā pieauga līdz 9,3 milj. EUR. Uzņēmumā pērn strādāja 54 darbinieki.

SIA “ALSO Latvia” norādījusi, ka Latvijas IT produktu vairumtirdzniecības tirgus joprojām ir nobriedis un ar augstu konkurenci. Uzņēmums turpina stiprināt savas konkurences priekšrocības vietējā tirgū un aktīvi attīsta mākoņdatošanas un digitālo produktu pārdošanas platformas. “Pandēmija paātrināja digitālo pārveidi uzņēmumos un valsts pārvaldes iestādēs, uzsverot attālos uzņēmējdarbības modeļus, digitālos kanālus pakalpojumu/ produktu piegādei un tiešsaistes mācīšanos. Šo izmaiņu dēļ ir būtiski mainījusies patērētāju uzvedība un uzņēmējdarbības prakse,” norādīts SIA “ALSO Latvia” vadības ziņojumā.

Uzņēmuma galvenās prioritātes 2024. gadā ir apgrozījuma un rentabilitātes līmeņa noturēšana gan vietējā, gan eksporta tirgos, kā arī turpināt darbu pie iekšējo procesu un korporatīvās pārvaldības pilnveidošanas.

SIA “ALSO Latvia” reģistrēta 1995. gadā un pieder Šveicē esošajam ALSO Holding AG.