Pieaugošās konkurences un piesātinātā tirgus ietekmē sarucis "Pro Vape" apgrozījums

06.09.2024 06:53:00

Elektronisko cigarešu šķidrumu ražotājs SIA “Pro Vape” savā iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2023. gadā tā apgrozījums pieaugošās konkurences un tirgus piesātinātības rezultātā ir samazinājies. Ja 2022. gadā SIA “Pro Vape” apgrozīja 76,28 milj. EUR, tad pērn tā apgrozījums saruka līdz 57,87 milj. EUR, kas ir kritums par 24,14%. Pārskata gadu SIA “Pro Vape” noslēdzis ar 8,03 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas (peļņa 2022. gadā – 6,45 milj. EUR). “Lursoft IT” dati rāda, ka aizvadītajā gadā nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā SIA “Pro Vape” samaksājis 9,48 milj. EUR.

Šogad uzņēmums turpinās strādāt un attīstīties, paplašinot pārdotās produkcijas apjomu Latvijā. Tiekot arī strādāts pie jauniem tirgiem un pārdoto apjomu palielināšanas citās valstīs. Ņemot vērā gaidāmos grozījumus “Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā” Latvijā, kas stāsies spēkā 2025. gada 1. janvārī, SIA “Pro Vape” prognozē vietējā legālā tirgus patēriņa samazināšanos un iespējamu dažu mazāku tirgus dalībnieku iziešanu no tirgus. “Uzņēmumam bija pietiekami daudz laika sagatavoties šai pārejai, tāpēc arī pēc 2025. gada 1. janvāra tirdzniecībā būs pieejami vismaz 25 dažādi produkti, kuru realizācija nebūs aizliegta pēc grozījumiem normatīvajos aktos, kā arī potenciāli jauni produkti, kas sagaidāmi nākamā gada laikā,” teikts SIA “Pro Vape” vadības ziņojumā. SIA “Pro Vape” arī koncentrē uzmanību uz eksporta palielināšanu un biznesa apjoma palielināšanu potenciālajos tirgos.

SIA “Pro Vape” kapitāldaļu turētāji ir SIA “MJ Holding” un SIA “TP Holding”, savukārt patiesais labuma guvējs ir Mārtiņš Jamonts. Uzņēmums reģistrēts 2016. gadā.