Automatizācija eksporta produktu ražošanā ļāvusi celt "Junge" peļņas rentabilitātes rādītājus

12.09.2024 10:08:00

Konditorejas un maizes izstrādājumu ražotājs SIA “Junge” 2023. gadā realizējis savu produkciju gan Latvijā, gan arī Vācijā un Igaunijā. Salīdzinot ar 2022. gadu, kad SIA “Junge” apgrozīja 3,87 milj. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājies līdz 4,22 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 9,12%. “Lursoft IT” pieejamais gada pārskats rāda, ka 2023. gadu SIA “Junge” noslēgusi ar 374,49 tūkst. EUR peļņu. “Apgrozījuma un peļņas rentabilitātes pieaugums pārskata gadā ir saistīts ar veiksmīgu eksportu. Pasūtījumu esamība nodrošina produktīvu ražošanas jaudu izmantošanu un apgrozījuma pieaugumu, savukārt automatizācija eksporta produktu ražošanā ļāvusi celt peļņas rentabilitātes rādītājus,” skaidrots SIA “Junge” vadības ziņojumā.

Runājot par attīstības plāniem, SIA “Junge” savā vadības ziņojumā norādījusi, ka plāno veikt vairākus pasākumus vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības ieņēmumu paaugstināšanai. Tostarp paplašināt sadarbību ar Latvijas lielākajiem mazumtirgotājiem, meklēt augstvērtīgākas, konkurētspējīgākas izejvielas, kā arī strādāt pie jauniem produktiem, uzsvaru liekot uz darba automatizēšanu.

Aizvadītajā gadā SIA “Junge” bija darba devējs 104 darbiniekiem. Uzņēmumam reģistrētas astoņas struktūrvienības.

“Lursoft IT” dati rāda, ka 2023. gadā SIA “Junge” nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājusi 746,71 tūkst. EUR, tostarp 360,15 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 124,39 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “Junge” reģistrēta 2002. gadā un pieder Aivai Garlejai, Kasparam Garlejam un Konditorei Junge GmbH & Co.KGaA no Vācijas.