“JKP Jaunā konservatīvā partija” valdē palicis tikai Gatis Eglītis

20.09.2024 06:29:00

“Lursoft IT” monitorings informē, ka reģistrētas izmaiņas “JKP Jaunā konservatīvā partija” valdes sastāvā. Jau iepriekš ziņots, ka šogad jūlijā partijas valdi atstāja Guna Švika, savukārt septembra sākumā – Guntis Rasims, Margarita Kolosova, Marija Balcere un Valters Bergs. Jānorāda, ka Marija Balcere, Valters Bergs un Margarita Kolosova partijas valdei bija pievienojušies vien šī gada sākumā.

 “Lursoft IT” izziņā esošie dati rāda, ka š.g. 19 septembrī “JKP Jaunā konservatīvā partija” valdi atstājis arī Andris Vītols. Tas, savukārt, nozīmē, ka patlaban partijas valdē amatu ieņem vairs tikai viena persona – Gatis Eglītis. Viņš amatu partijas valdē ieņem kopš 2020. gada marta.

2014. gadā “JKP Jaunā konservatīvā partija” tika reģistrēta ar nosaukumu “Jaunā konservatīvā partija”, taču 2022. gada martā to nomainot uz “Konservatīvie”. Ar šo nosaukumu partija startēja arī 14. Saeimas vēlēšanās, kur ieguva 3,09% balsu, neiekļūstot nākamajā Saeimas sasaukumā. Lielāko vēlētāju atbalstu partija saņēmusi Vidzemē un Zemgalē. Pašreizējo nosaukumu partija ieguva aizvadītā gada decembrī.