"BONO" pērn veicis biznesa virzienu strukturēšanu

22.10.2024 07:34:00

SIA “BONO”, kas savulaik bijis zināms kā SIA “Dizozols”, galvenie ieņēmumi 2023. gadā bijuši no darījumiem ar koksni un koksnes produktiem, meža īpašumiem un cirsmu iegādes un realizācijas. SIA “BONO” apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn sarucis par 34,31%, samazinoties līdz 66,3 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka realizācijas ieņēmumi pagājušajā gadā samazinājās, jo tika veikta biznesa virzienu strukturēšana uz meitas uzņēmumiem. Proti, tika atdalīti šķeldas tirdzniecības, zāģmateriālu mazumtirdzniecības un loģistikas pakalpojumu virzieni. Kā vēl vienu iemeslu apgrozījuma kritumam SIA “BONO” min arī būtisku kokmateriālu cenu kritumu.

“Lursoft IT” pieejamais gada pārskats rāda, ka 2023. gadu SIA “BONO” noslēdzis ar 1,93 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA “BONO” plāno nostiprināt pozīcijas tirgū esošajos koksnes produktu segmentos. Tāpat arī uzņēmums iecerējis palielināt eksporta klientu portfeli, palielinot un diversificējot to.

2012. gadā reģistrētā SIA “BONO” kapitāldaļu turētāji ir Kate Glika un Juris Andžejevskis. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 72 darbinieki.