SIA GlaxoSmithKline Latvia šogad paredz nelielu apgrozījuma un peļņas pieaugumu

05.08.2013 08:03:00

Farmācijas produktu vairumtirgotājs SIA GlaxoSmithKline Latvia pērn aizvadījis savu devīto darbības gadu, tā laikā augusi gan uzņēmuma peļņa, gan apgrozījums.

SIA GlaxoSmithKline Latvia 2012.gadā apgrozījis 12,228 milj.Ls, kas par nepilniem 4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas pieaugusi par 10,25%, sasniedzot 476,263 tūkst.Ls pēc nodokļu nomaksas.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA GlaxoSmithKline Latvia norāda, ka šogad uzņēmuma apgrozījums varētu būt salīdzinoši neliels, līdz ar to arī peļņa pieaugtu vien par 1 – 2%. Šādas prognozes saistītas ar to, ka līdzīgi kā iepriekšējos gados, valsts garantētais nozares kopējais finansējums nav palielināts.

Par turpmāko attīstību veicinošiem faktoriem SIA GlaxoSmithKline Latvia uzskata lielāku fokusēšanos uz klientiem un vieņu iesaistīšanu, komerciālās darbības modeļa pilnveidi un vairāku jaunu medikamentu ieviešanu tirgū.

SIA GlaxoSmithKline Latvia dibināts pirms desmit gadiem, 2003.gada 3.jūnijā. Uzņēmuma īpašnieks ir Lielbritānijas Wellcome Limited.