SIA Nomeda 2012.gadā turpinājusi strādāt ar zaudējumiem

16.10.2013 10:47:00

Konditorejas izstrādājumu ražotājs un tirgotājs SIA Nomeda 2012.gadā apgrozījis 2,072 milj.Ls, kas, salīdzinājumā ar 2011.gadu, ir samazinājums par 3%. Kā norāda uzņēmuma vadība, samazinoties apgrozījumam, sarukušas arī produkcijas ražošanas izmaksas.

Lai arī pērn SIA Nomeda gadu noslēgusi ar 9,466 tūkst.Ls lieliem zaudējumiem, tiek norādīts, ka uzņēmuma saimnieciskā darbība tomēr ir uzlabojusies, kas tiek pamatota ar zaudējumu samazinājumu.

Konditorejas izstrādājumu ražotājs skaidro, ka pērn stradāts ar zaudējumiem, jo uzņēmums, neskatoties uz to, ka pārtikas izejvielu cenas ir turpinājušas augt, uzņēmums savas saražotās produkcijas cenas nav paaugstinājis, lai noturētu līmenī apgrozījumu.

Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka SIA Nomeda jāturpina izvērtēt uzlabojumi esošajā saimnieciskajā darbībā, gan stingri kontrolējot izejvielu iepirkumu cenas, gan turpinot optimizēt ražošanas procesus.

SIA Nomeda ir populārās konditorejas un kafejnīcu tīkla Sala īpašniece. Uzņēmums reģistrēts 1992.gadā un pieder Gvido un Nomedai Bulzgiem.