Pasludināts "Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga"" maksātnespējas process

29.05.2018 13:40:00

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 25.maijā pasludinājusi SIA "Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga"" maksātnespējas procesu un par uzņēmuma maksātnespējas procesa administratoru iecēlusi Andri Mucenieku, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Ar maksātnespējas procesa pieteikumu šī gada 17.aprīlī tiesā vērsās pats uzņēmums, kura galvenā darbība bija telpu iznomāšana biroju un konferenču kompleksā Elizabetes ielā 2, Rīgā. Uzņēmums pats šīs telpas gan nomāja.

Pēdējā iesniegtajā gada pārskatā par 2015.gadu sacīts, ka SIA "Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga"" neveic saimniecisko darbību kopš 2014.gada 1.aprīļa, jo valsts AS „Valsts nekustamie īpašumi” paaugstināja nomas maksu, kā rezultātā uzņēmums vairāk nevarēja gūt peļņu no nomāto telpu iznomāšanas. Tādēļ vadība pieņēma lēmumu par saimnieciskās darbības neturpināšanu, un nepagarināja nomas līgumu ar VAS „Valsts nekustamie īpašumi”.

Tiesas lēmumā norādīts, ka šobrīd SIA "Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga"" parādsaistības, kurām ir iestājies izpildes termiņš un kuras pieteicējs nav nokārtojis ilgāk par diviem mēnešiem, ir 37,5 tūkstoši eiro. Uzņēmums nav spējīgs šīs parādsaistības nokārtot arī turpmāk.

Pārbaudot pieteikumu un tam pievienotos dokumentus, tiesa secināja, ka maksātnespējas pieteikums ir pamatots un apmierināms.

Ieraksts par SIA "Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga"" maksātnespējas procesa pasludināšanu maksātnespējas reģistrā un komercreģistrā izdarīts 28.maijā. Kreditoru savus prasījumus var pieteikt viena mēneša laikā.

SIA "Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga"" dibināts 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 697 042 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrētā kompānija “Belveron Holdings Limited”.