"Merco Links" pērn kāpinājis apgrozījumu par 83%

23.03.2022 08:28:00

Koka izstrādājumu un kokmateriālu vairumtirgotājs, līmētu brusu un koka izstrādājumu ražotājs, kā arī griezējinstrumentu vairumtirgotājs SIA “Merco Links” 2021.gadā ievērojami palielinājis gan apgrozījumu, gan peļņu. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn SIA “Merco Links” apgrozīja 6,19 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 83%. Jānorāda, ka vienlaikus augusi arī SIA “Merco Links” peļņa, kas palielinājusies no 62,07 tūkst. EUR 2020.gadā līdz 513,36 tūkst. EUR pērn. Apgrozījuma pieaugumu uzņēmuma vadība skaidro ar cenu pieaugumu kokmateriāliem un koka izstrādājumiem, kā arī ievērojamiem krājumu atlikumiem, kas uzņēmumam bija izveidojušies uz 2021.gada sākumu un iepirkti pirms cenu pieauguma. 

2021.gadā uzņēmums turpināja kokmateriālu un koka izstrādājumu vairumtirdzniecību, priedes un cēlkoku līmētu sagatavju un augstas izturības koka konstrukciju materiālu ražošanu Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas sadarbības partneriem, kuri nodarbojas ar logu, durvju, ziemas dārzu, fasāžu konstrukciju, grīdu un telpu dizaina objektu izgatavošanu.

2022.gadā SIA “Merco Links” apgrozījuma pieaugumu neprognozē, paredzot, ka būvniecības darbu apjomi nepieaugs.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2003.gadā reģistrētā SIA “Merco Links” vienīgais kapitāldaļu turētājs un patiesais labuma guvējs ir Jānis Rubenis.

Šobrīd SIA “Merco Links” reģistrētas piecas struktūrvienības. Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka pērn struktūrvienībā “Caunītes” veikti kapitālie remonti 19 tūkst. EUR apmērā. Celtniecības un remontdarbi šajā struktūrvienībā tiks arī turpināti, lai nākotnē paplašinātu tur uzsākto saimniecisko darbību. 

Pagājušajā gadā SIA “Merco Links” bija darba devējs 19 darbiniekiem.