"Energolukss" apgrozījums audzis par 14%

06.04.2022 06:38:00

Elektrobarošanas rezerves iekārtu ražotājs SIA “Energolukss” iesniegtajā vadības ziņojumā stāsta, ka kopējais pārdošanas un pakalpojumu sniegšanas apjoms 2021.gadā palielinājies visās sadaļās. “Pārdošanas apjoma pieaugumu daļēji nodrošinājis eksporta pieaugums, bet visvairāk – iekārtu piegādes,” norādījis uzņēmums.

2021.gadā SIA “Energolukss” tirdzniecības apjoms ar elektrobarošanas rezerves iekārtām un pakalpojumu sniegšanas apjoms, salīdzinot ar gadu iepriekš, pieaudzis par 14%, sasniedzot 5,5 milj. EUR. Lielāko īpatsvaru kopējā apgrozījumā tāpat iepriekš ieņem elektroģeneratoru un UPS iekārtu, dažādu sprieguma pārveidotāju tirdzniecība, akumulatoru baterijas, kā arī ar to saistītās piegādes un pakalpojumi. SIA “Energolukss” lielākie klienti ir Latvenergo, Sadales tīkls, TET, Tele2, LMT, kā arī celtniecības un enerģētikas uzņēmumi.

Pagājušo gadu SIA “Energolukss” noslēdza ar 147,6 tūkst. EUR peļņu.

Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka 2021.gadā SIA “Energolukss” uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 42 darbiniekus.

Vadības ziņojumā SIA “Energolukss” stāsta, ka 2021.gadā tas veicis daudzas darbības, lai būtu pieejamāki arī attālinātā režīmā. “Ir veikta procesu pārveidošana un gatavošanās pārejai uz pilnvērtīgāku un efektīvāku digitālu darba vidi,” stāsta uzņēmums, norādot, ka tas šogad palīdzēs noturēt apgrozījumu vismaz 2021.gada līmenī, taču vienlaikus uzlabot peļņas rezultātu.

SIA “Energolukss” piedāvājumu klāstā ietilpst portatīvie un stacionārie elektroģeneratori, nepārtrauktas barošanas avoti – UPS, taisngrieži, akumulatoru baterijas, elektroautomobīļu uzlādes iekārtas, elektrotīklu digitālās vadības sistēmas, saules paneļi un invertori, kā arī citi ar enerģijas ekonomiju un elektroenerģētiku saistīti produkti. Uzņēmuma īpašnieks ir Miķelis Caunītis.