Pēc zaudējumiem 2021. gadā “BIANT” pērn atkal strādājis ar peļņu

22.03.2023 09:02:00

Būvniecības nozarē strādājošais SIA “BIANT”, kas sniedz iekšējo inženiersistēmu tīklu izbūves pakalpojumus, 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 4,73 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 1,73 milj. EUR. Pretstatā 214,87 tūkst. EUR lielajiem zaudējumiem 2021. gadā, pērn SIA “BIANT” strādājis ar 1,09 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

“Uzņēmuma 2022. gada finanšu rezultātus būtiski ietekmēja ārpolitikas notikumi – Covid-19 pandēmijas sekas un Krievijas militārais iebrukums Ukrainā. Abi šie notikumi būtiski ietekmēja situāciju Latvijas tirgus būvniecības segmentā, kā arī izraisīja izejvielu un materiālu, kā arī energoresursu izmaksu un transporta izmaksu pieaugumu objektiem un uzņēmumiem. Šo notikumu rezultātā būvniecības darbi vairākos objektos, kuros uzņēmums bija iesaistīts, piemēram, Jaunais Rīgas teātris, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, tika apturēti vai palēnināti, kas ietekmēja uzņēmuma kopējo apgrozījumu un rentabilitāti,” teikts SIA “BIANT” vadības ziņojumā. Tomēr vairāki projekti 2022.gadā, galvenokārt ORKLA, tika pabeigti laikā un veiksmīgi, kas uzņēmumam ļāva gadu noslēgt ar peļņu.

2023. gadā SIA “BIANT” spēki būs vērsti uz saistību izpildi saskaņā ar jau noslēgtajiem, bet nepabeigtajiem līgumiem.

Lursoft dati rāda, ka Mārupē reģistrētais SIA “BIANT” aizvadītajā gadā bija darba devējs 60 darbiniekiem. Pērn uzņēmums uzvarējis vienā iepirkuma konkursā – Latvijas Universitātes izsludinātajā iepirkumā par kasešu tipa kondicionēšanas sistēmas izbūvi. SIA “BIANT” apņēmies darbus veikt par 327,09 tūkst. EUR.