Dailes teātrim pirmā komercķīla

08.06.2023 09:39:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka VSIA “Dailes teātris” vakar, 7. jūnijā, reģistrēta jauna komercķīla. Komercķīlas, kuras ņēmējs ir AS “Swedbank”, nodrošinātā prasījuma maksimālā summa veido 654 tūkst. EUR. Lursoft izziņas informācija liecina, ka šī ir pirmā komercķīla, kas līdz šim reģistrēta VSIA “Dailes teātris”.

Saskaņā ar komercķīlas līgumu, tā nodrošina aizdevuma līgumu. Jānorāda, ka VSIA “Dailes teātris” ieķīlājis savus ķermeniskos pamatlīdzekļus.

Pēc tam, kad gan 2020. gan arī 2021. gadā VSIA “Dailes teātris” apgrozījums piedzīvoja ievērojamu kritumu, aizvadītajā gadā tas sasniedzis pēdējo septiņu gadu augstāko rādītāju. Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka pagājušajā gadā teātris apgrozīja 3,05 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar nepilnus 6 tūkst. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas. Jānorāda, ka vēl 3,17 milj. EUR pērn veidoja arī valsts dotācijas, kas ir lielākais teātra ienākumu avots.

2022. gadā teātris iestudēja 13 jauniestudējumus 3 spēles laukumos. Sekojot savam stratēģiskajam mērķim par daudzveidīgu un kvalitatīvu izrāžu iestudēšanu, teātris repertuāru papildināja ar drāmām, komēdijām, koncertuzvedumiem, kā arī ar izrādi bērnu un jauniešu auditorijai. Pērn, pakāpeniski samazinoties Covid-19 ierobežojumiem, audzis teātra skatītāju skaits. VSIA “Dailes teātris” izrādes spēles laukumos un viesizrādēs kopumā noskatījušies teju 109 tūkstoši apmeklētāju, kas ir būtisks kāpums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, lai gan pirmspandēmijas apjoms vēl nav sasniegts.

Pagājušajā gadā VSIA “Dailes teātris” nospēlējis 234 izrādes, no tām 150 tika izrādītas Lielajā zālē.