"TELXA" apgrozījums audzis par 8,6%

14.05.2024 06:27:00

Elektronisko sakaru tīklu būvnieks SIA “TELXA” 2023. gadā turpināja pakalpojumu sniegšanu mobilo sakaru tīkla operatoriem Latvijā, Vācijā un Austrijā, teikts uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā.

2023. gadā SIA “TELXA” apgrozīja 8,87 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 23,24 tūkst. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn SIA “TELXA” apgrozījums audzis par 8,6%, bet peļņa par nepilniem 30%.

Savā vadības ziņojumā SIA “TELXA” norādījis, ka turpinās aktīvi attīstīt savus galvenos pamatdarbības virzienus Vācijā un Austrijā, kā arī sadarbību ar mobilo sakaru tīklu operatoriem Latvijā. Lai nodrošinātu izvirzīto mērķu sasniegšanu, uzņēmumā tikšot pieņemti darbā vairāki jauni darbinieki. Tāpat tiek pētītas iespējas paplašināt pakalpojumu sniegšanu gan Vācijā un Austrijā, gan arī nākotnē darbus veikt Šveicē, Nīderlandē un Beļģijā.

Lursoft dati rāda, ka SIA “TELXA” reģistrēts 2019. gadā un vienādās daļās pieder Valērijam Drozdam un Elmāram Priedītim. Pērn uzņēmumā bija nodarbināts 131 darbinieks.