"Latvijas Aptieka" apgrozījums sasniedzis 31,48 milj. EUR

27.05.2024 06:23:00

SIA “Latvijas Aptieka” apgrozījums 2023. gadā palielinājies līdz 31,48 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamā informācija. Salīdzinot ar 2022. gadu, uzņēmuma apgrozījums gada laikā palielinājies par 3,67%. Aizvadīto gadu SIA “Latvijas Aptieka” noslēgusi ar 1,55 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Jānorāda, ka nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā SIA “Latvijas Aptieka” pagājušajā gadā samaksājusi 2,13 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2023. gadā uzņēmums pārvietoja vairākas aptiekas Rīgā uz jaunām atrašanās vietām, kas nodrošināja jaunu klientu piesaisti un klientu plūsmas palielināšanos. Tāpat arī SIA “Latvijas Aptieka” pagājušajā gadā veikusi kapitālieguldījumus vairāku aptieku uzlabošanā. Pārskata gada beigās SIA “Latvijas Aptieka” piederēja 69 aptiekas visā Latvijā, kā arī kosmētikas vairumtirdzniecības noliktava. Lursoft dati rāda, ka 2023. gadā SIA “Latvijas Aptieka” bija darba devējs 297 darbiniekiem.

Turpmākajos gados SIA “Latvijas Aptieka” strādās pie tālākas iekšējo procesu efektivitātes uzlabošanas, lai mazinātu izmaksas, tāpat arī turpināsies investīcijas aptieku uzlabošanā, turpinot tās modernizēt.

SIA “Latvijas Aptieka” kapitāldaļu turētājs ir farmācijas kompānija AS “Olainfarm”.