“Air Baltic Corporation” jauna komercķīla par 442 milj. EUR

29.05.2024 06:37:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka lidsabiedrībai AS “Air Baltic Corporation” reģistrēta jauna komercķīla. Komercķīlas, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālo summu veido 442 milj. EUR, ņēmējs ir Lielbritānijā reģistrētais U.S. BANK TRUSTEES LIMITED.

Lursoft izziņas datos redzams, ka AS “Air Baltic Corporation” ieķīlājis prasījuma tiesības, kā arī 36 preču zīmes. To vidū gan “airBaltic”, gan “airBaltic Club”, “airBaltic Cargo” u.c.

Šobrīd lidsabiedrībai reģistrētas piecas aktīvas komercķīlas. Tās visas reģistrētas š.g. maijā un to ņēmējs ir jau iepriekšminētais U.S. BANK TRUSTEES LIMITED.

AS “Air Baltic Corporation” apgrozījums 2023. gadā sasniedzis 660,49 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn lidsabiedrības apgrozījums audzis par 33,75%. Pēc tam, kad pēdējos četrus gadus AS “Air Baltic Corporation” strādājis ar zaudējumiem, pagājušo gadu uzņēmumam izdevies noslēgt ar 33,85 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā AS “Air Baltic Corporation” pagājušajā gadā samaksājis 39,88 milj. EUR.

Lidsabiedrības konsolidētie ieņēmumi 2023. gadā bijuši rekordaugsti – 664,19 milj. EUR, savukārt peļņa – 33,65 milj. EUR. Rezultāti sasniegti, neraugoties uz ievērojamiem šķēršļiem, kas bija saistīti gan ar nozari, gan konkrēti ar AS “Air Baltic Corporation”.