"Augļu serviss" uz 2024. gadu raugās pozitīvi

19.06.2024 06:59:00

SIA “Lietas MD”, kas nodarbojas ar svaigu pārtikas produktu piegādi veikaliem, skolām, birojiem un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, pērn paplašinājis savu preču sortimentu un piegādi viesnīcām un restorāniem Latvijā un Igaunijā, tādējādi nodrošinot 11% apgrozījuma pieaugumu pret 2022. gadu. Pārskata gadu SIA “Lietas MD” noslēdzis ar 969,22 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. “Pircēju atsaucība pārsniedza gaidīto, kā rezultātā tika pārsniegti plānotie realizācijas apjomi,” savā vadības ziņojumā norādījis SIA “Lietas MD”. Balstoties uz “Lursoft IT” datiem, uzņēmums VID administrētajos nodokļos 2023. gadā samaksājis 6 milj. EUR.

Pagājušajā gadā SIA “Lietas MD” turpināja darbu pie servisa un loģistikas uzlabošanas, kā arī sadarbības ar Vācijas uzņēmumu DELTA GmBH, tā preču izplatīšanu Baltijas valstīs, kā arī citu Eiropas Savienības HORECA tirgotāju preču sortimentu paplašināšanas un piegādes viesnīcām un restorāniem Baltijas valstīs.

Šogad SIA “Lietas MD” plāno apgrozījuma un peļņas pieaugumu, turpinot izaugsmi eksporta tirgos Baltijā. Tiks turpināti arī iesāktie IT efektivizācijas projekti ar uzņēmuma rentabilitātes un automatizācijas palielināšanu. Uz 2024. gadu SIA “Lietas MD” raugās pozitīvi.

2002. gadā dibinātais SIA “Lietas MD”, kas labāk zināms ar zīmolu “Augļu serviss”, pieder Dzintaram Ābomam, Mārim Ozolam un Rūdolfam Gulbim. Pagājušajā gadā uzņēmumā strādāja 238 darbinieki.