“Scania Latvia” apgrozījums pieaudzis par 24,5%

21.06.2024 07:33:00

SIA “Scania Latvia” apgrozījums 2023. gadā palielinājies līdz 90,08 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļiem līdz 5,25 milj. EUR, liecina “Lursoft IT” gada pārskats. Gada laikā automašīnu un autobusu “Scania” tirgotāja apgrozījums pieaudzis par 24,5%. Jāpiebilst, ka aizvadītajā gadā SIA “Scania Latvia” ar darba vietām nodrošināja 137 darbiniekus, savukārt uzņēmuma kopējie nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā sasniedza 19,26 milj. EUR.

“Scania” jaunu kravas automašīnu pārdošanas apjoma pieaugumu veicināja Latvijas kravas auto kopējā tirgus izaugsme, “Scania” jaunu automašīnu un autobusu tirgus daļas palielināšanās un rūpnīcas ražošanas jaudu pieaugums. Savukārt servisa apgrozījuma pieaugumu nodrošināja stabils un augošs “Scania” kravas automašīnu kopējais parks, aktīvs servisa pakalpojumu pārdošanas darbs un laba sadarbība ar transporta uzņēmumiem.

Šogad SIA “Scania Latvia” prognozē Latvijas kravas auto kopējā tirgus kritumu, kas saistīts ar Eiropas Savienības kopējo ekonomisko attīstības tempa kritumu un procentu likmju pieaugumu investīcijām. Neskatoties uz to, SIA “Scania Latvia” vadība paredz, ka 2024. gadā uzņēmuma apgrozījums palielināsies. To sekmēs jaunu kravas automašīnu pārdošanas apjoma pieaugums sabiedriskajā sektorā.

SIA “Scania Latvia” reģistrēts 1993. gadā un pieder zviedru Scania CV Aktiebolag.