“Kesko Senukai Latvia” savu peļņu novirzīs iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai

28.06.2024 08:16:00

Būvniecības, mājas un dārza preču tirgotājs AS “Kesko Senukai Latvia” savā gada pārskatā atzinis, ka pērn notikusī sortimenta maiņa un aktīvās mārketinga aktivitātes pozitīvi ietekmēja 2023. gada pārdošanas rezultātus. “Lursoft IT” pieejamā informācija liecina, ka pagājušajā gadā AS “Kesko Senukai Latvia” apgrozīja 192,22 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 8,8 milj. EUR peļņu. Uzņēmums norādījis, ka peļņu paredzēts novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

Pērn uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksāja 32,56 milj. EUR, tostarp 4,84 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 2,4 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Tirgotājs pagājušajā gadā bija darba devējs 927 darbiniekiem.

Uzņēmuma tīklā ietilpst vienpadsmit K-Senukai veikali visā Latvijā. Uzņēmums arī turpināja piedalīties publisko iepirkumu konkursos.

Šogad AS “Kesko Senukai Latvia” plāno turpināt uzlabot procesu efektivitāti, kā arī uzlabot produktu piedāvājumu un paaugstināt veikalu atpazīstamību klientu vidū. Iesniegtajā vadības ziņojumā arī teikts, ka pastiprināta uzmanība tiks veltīta AS “Kesko Senukai Latvia” pārdošanas koncepcijai, preču piedāvājumam un cenas pozicionēšanai, lai nodrošinātu tirgus daļas pieaugumu un pārdošanas apjomu maksimizēšanu, kā arī rentabilitātes uzlabošanu.

AS “Kesko Senukai Latvia” reģistrēta 1996. gadā.