"Valmieras piens" atkal strādājis ar peļņu

02.07.2024 08:39:00

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Valmieras piens” 2023. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 53,04 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 26,28%. Apgrozījuma palielinājums galvenokārt saistīts ar noieta pieaugumu un ar ražošanas apjomu pieaugumu vairākās produktu kategorijās, kā arī cenu pieaugumu. Visvairāk pērn palielinājusies biezpiena, Lakto zīmola produktu, sieru un kausēto sieru ražošana. 2023. gadā AS “Valmieras piens” uzsāka četru dažādu garšu “Lakto” apakšzīmola “Lakto Imuno” raudzētu piena dzērienu bez laktozes ražošanu. “Lakto” zīmola produkcijas ražošanas apjomi pērn pieauga par 38%.

Pēc tam, kad 2022. gadā AS “Valmieras piens” strādāja ar 1,11 milj. EUR zaudējumiem, aizvadītais gads noslēgts ar 0,55 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Šajā pārskata periodā uzņēmums lielu uzsvaru liks uz jogurtu grupas attīstību un jaunu produktu izstrādi šajā grupā, kā arī citu inovatīvu produktu kategoriju izpētes un ieviešanas ar “Valmiera” zīmolu. AS “Valmieras piens” turpinās darbu pie jaunu piena ražotāju un piegādātāju piesaistīšanas, īpašu uzmanību pievēršot Vidzemes reģiona piena ražotājiem, lai samazinātu piena piegādes loģistikas izmaksas.

“Lursoft IT” dati rāda, ka pagājušajā gadā AS “Valmieras piens” bija darba devējs 208 darbiniekiem. Piena pārstrādes uzņēmums 2023. gadā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 1,13 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,53 milj. EUR.