Kopējās investīcijas "Rīgas dzirnavnieks" pērn sasniedza 381 tūkst. EUR

08.07.2024 05:15:00

Aizvadītajā gadā AS “Rīgas dzirnavnieks” strādājis ar būtisku apgrozījuma pieaugumu un peļņu, rāda “Lursoft IT” dati.

2023. gada jūlijā mātes uzņēmuma AS “Dobeles dzirnavnieks” dzirnavu ēkā izcēlās ugunsgrēks, kā rezultātā cieta un uz laiku darbību pārtrauca kviešu malšanas tehnoloģiskā līnija. AS “Dobeles dzirnavnieks” dzirnavu atjaunošanas darbu laikā AS “Rīgas dzirnavnieks” būtiski palielinājās miltu ražošanas un pārdošanas apjomi, kā rezultātā uzņēmumam izdevās pērn sasniegt būtisku apgrozījumu. 

“Lursoft IT” dati rāda, ka 2022. gadā AS “Rīgas dzirnavnieks” apgrozīja 11,16 milj. EUR, bet pērn uzņēmuma apgrozījums pieauga līdz 31,28 milj. EUR. Kopš 2018. gada AS “Rīgas dzirnavnieks” strādāja ar zaudējumiem, taču aizvadīto gadu uzņēmumam beidzot izdevies noslēgt ar peļņu. Pēc nodokļu nomaksas tā 2023. gadā sasniedza 953,16 tūkst. EUR.

Aizvadītajā gadā AS “Rīgas dzirnavnieks” nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 3,75 milj. EUR, tostarp 0,54 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,28 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Uzņēmumā pērn bija nodarbināti 68 darbinieki.

2023. gadā tika uzsākta AS “Rīgas dzirnavnieks” graudu pieņemšanas, uzglabāšanas un transportēšanas infrastruktūras uzlabošana, lai palielinātu pieņemšanas jaudas, automatizētu procesus un uzlabotu resursu efektīvu izmantošanu. Tāpat tiek veikta ražošanas procesiem nepieciešamās siltumenerģijas ražošanas un piegādes infrastruktūras optimizēšana. Kopējās investīcijas 2023. gadā veidoja 381 tūkst. EUR. Šogad uzņēmumā plānotas investīcijas 500 tūkst. EUR apmērā.

Ņemot vērā pieprasījuma samazināšanos eksporta tirgos pēc miltiem un ierobežoto pieprasījumu vietējā tirgū, šogad AS “Rīgas dzirnavnieks” vadība turpinās strādāt pie stratēģijas izveides ražošanas apjomu palielināšanai produktiem ar augstāku pievienoto vērtību, rentablas saimnieciskās darbības turpināšanai un finanšu stabilitātes nodrošināšanas.