"Kurekss" pirmo reizi tā darbības vēsturē strādājis ar zaudējumiem

16.07.2024 06:24:00

Pagājušajā gadā kokapstrādes nozarē strādājošā SIA “Kurekss” apgrozījuma kritums bijis lielākais tā pastāvēšanas vēsturē, liecina uzņēmuma vadības ziņojuma informācija. Ja 2022. gadā SIA “Kurekss” apgrozīja 89,43 milj. EUR, tad pagājušajā gadā jau par 29,93% mazāk, proti, 62,66 milj. EUR. Pirmo reizi uzņēmuma vēsturē finanšu gads noslēgts ar zaudējumiem. “Lursoft IT” pieejamie dati rāda, ka tie sasniedza 704,36 tūkst. EUR.

Savā vadības ziņojumā SIA “Kurekss” skaidro, ka zaudējumiem 2023. gadā bija virkne iemeslu. “Vispirms jau “Latvijas valsts meži” izejvielas cenošanas politika, kā dēļ bijām spiesti to pirkt par tirgum neatbilstošām cenām, pārmaksājot miljoniem eiro. Līdzīgi arī elektroenerģijas iepirkums no “Latvenergo”, kur elektrības cenas līgumā būtiski pārsniedza tirgus cenu, taču līguma nosacījumi padarīja tā laušanu ekonomiski neizdevīgu,” skaidro SIA “Kurekss”, piebilstot, ka tāpēc ar otro ceturksni notika pāreja no triju uz divu maiņu darbu, kas būtiski samazināja ražošanas un realizācijas apjomus.

Neskatoties uz kardinālām negatīvajām cenu izmaiņām, SIA “Kurekss” 2023. gadā tradicionāli turpināja sadarbību ar ilgtermiņa partneriem visos tirgos.

Pagājušo gadu SIA “Kurekss” noslēdza ar labu izejvielu uzkrājumu, kas uzņēmumam dod stabilu pamatu ražošanas plānošanai. Kā pozitīvu ziņu tas min arī panākto vienošanos ar “Latvijas valsts meži” par izejvielu cenošanu atbilstoši esošajai tirgus situācijai.

“Lursoft IT” izziņas dati rāda, ka SIA “Kurekss” reģistrēts 1995. gadā un vienādās daļās pieder Arnim un Jānim Apsīšiem. Pērn Ventspils novadā reģistrētais uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 159 darbiniekus.