Pieaugošās pārdošanas izmaksas negatīvi ietekmējušas “Jysk Linnen’n Furniture” peļņu

16.07.2024 06:51:00

Laika periodā no 2023. gada 1. marta līdz š.g. 29. februārim SIA “Jysk Linnen’n Furniture” kāpinājis apgrozījumu līdz 32,1 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar 2,06 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Pagājušo finanšu gadu mājsaimniecības preču mazumtirgotājs vērtē kā veiksmīgu, ņemot vērā, ka tā apgrozījums palielinājies par 11%. Uzņēmums norādījis, ka apgrozījums pieaudzis gan e-komercijas veikalā, gan arī lielākajā daļā mazumtirdzniecības veikalu. Peļņas kritumu par 28,09% SIA “Jysk Linnen’n Furniture” skaidro ar pieaugošām pārdošanas izmaksām (reklāmas izmaksas, darba samaksa u.c.).

Pārskata gadā SIA “Jysk Linnen’n Furniture” atvēra divus jaunus veikalus (Tukumā un Rēzeknē), tādējādi realizējot savu stratēģiju būt arvien tuvāk klientiem. SIA “Jysk Linnen’n Furniture” vadība turpina strādāt pie jaunu veikalu atrašanās vietas identificēšanas, lai paplašinātu veikalu tīklu Latvijas teritorijā.

“Lursoft IT” dati rāda, ka SIA “Jysk Linnen’n Furniture” reģistrēts 2001. gadā un tā kapitāldaļu turētājs ir SIA “Do It”, kas, savukārt, pieder igauņu OU “Jysk Linnen’n Furniture”. Aizvadītajā gadā SIA “Jysk Linnen’n Furniture” bija darba devējs 173 darbiniekiem.