“Stiga RM” kopējie aktīvi 2023. gadā pieauga par 30%

26.07.2024 09:46:00

Mežizstrādes un bērza saplākšņa ražošanas uzņēmumam SIA “Stiga RM” 2023. gadā izdevies sasniegt plānotos finanšu rezultātus, kāpinot apgrozījumu. Šo izaugsmi veidoja kāpums gan saplākšņa ražošanas apjomos, gan izaugsme mežizstrādē. ”Lursoft IT” pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Stiga RM” apgrozīja 76,55 milj. EUR (+10,67% pret 2022. gadu), pārskata periodu noslēdzot ar 19,48 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Pērn SIA “Stiga RM” bija darba devējs 350 darbiniekiem, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 2,5 milj. EUR un iedzīvotāju ienākuma nodoklī 1,93 milj. EUR.

Pērn SIA “Stiga RM” turpināja veikt ieguldījumus saplākšņa rūpnīcas modernizācijā Kuldīgā, kā arī uzsāka jaunas rūpnīcas celtniecību Tukumā, kur plānots sākt koksnes paneļu ražošanu. Tāpat uzņēmums turpināja veikt ieguldījumus mežu īpašumu iegādē un apsaimniekošanā.

SIA “Stiga RM” kopējie aktīvi 2023. gadā pieauga par 30%, kas galvenokārt saistīts ar veiktajām investīcijām tehnoloģiskajās iekārtās un meža tehnikā, meža īpašumos.

Šogad uzņēmums plāno turpināt ieguldījumus jaunas koksnes paneļu rūpnīcas būvniecībā un iekārtu iegādē, paplašinot ieguldījumus augstas pievienotās vērtības produktu ražošanā, kā arī turpināt veikt investīcijas tehnoloģiskās iekārtās, jaunās meža tehnikas vienībās un veikt IT infrastruktūras modernizāciju.

SIA “Stiga RM” reģistrēta 1994. gadā, tās patiesais labuma guvējs ir Andris Ramoliņš.