Aizvadītais gads Otaņķu dzirnavniekiem bijis saspringts un izaicinājumiem pilns

05.08.2024 13:19:00

Graudu pārstrādes uzņēmums SIA “Otaņķu dzirnavnieks” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2023. gads aizvadīts diezgan saspringti un ar izaicinājumiem. “Ekonomika joprojām ir ļoti trausla un nestabila, kas apgrūtina ilgtermiņa plānošanu,” skaidro uzņēmums. Lielākais izaicinājums bijis īstermiņa un vidēja termiņa attīstība un darbības plānošana 1 – 3 gadu periodā.

“Lursoft IT” dati rāda, ka 2023. gadā SIA “Otaņķu dzirnavnieks” palielināja apgrozījumu līdz 28,83 milj. EUR, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas veidoja 899,44 tūkst. EUR. Uzņēmumam pērn izdevies palielināt pakalpojumu un produktu pārdošanas apjomus visos segmentos.

“Uzņēmuma darbinieku lielā pieredze, attīstītā tehniskā bāze ar šī laika modernāko tehniku un iekārtām bija tas, kas ļāva ātri pielāgoties esošai situācijai un noturēties līderu pozīcijās savās nozarēs. Lielu pienesumu deva iepriekšējā gada iestrādes jaunu klientu piesaistē, pārvadājamo produktu diversificēšana, jaunu loģistikas ķēžu izveidošana un esošo optimizēšana,” skaidrojis uzņēmums. Nozīmīgu vietu SIA “Otaņķu dzirnavnieks” attīstībā ieņem pārtikas produktu ražošana, kas uzrāda stabilu realizācijas apjomu. Pateicoties veiktajām investīcijām ražošanas kompleksa attīstībā, būtiski samazinājās ražošanas izmaksas, kā arī SIA “Otaņķu dzirnavnieks” spēja nodrošināt augstu produktu kvalitāti. Uzņēmums norādījis, ka šogad turpinās virzīt produktu līniju “Gudrie Graudi” uz Lietuvas un Igaunijas tirgu. Tāpat arī intensīvi tiek meklēti jauni produktu noieta tirgi gan Eiropas Savienībā, gan ārpus tās.

Dienvidkurzemes novada uzņēmums SIA “Otaņķu dzirnavnieks” reģistrēts 1996. gadā, tā patiesie labuma guvēji ir Konstantīns un Ričards Riepši. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 135 darbinieki.