"Kool Latvija" zaudējumi pērn sasnieguši 2,59 milj. EUR

07.08.2024 06:53:00

Degvielas tirgotājs SIA “Kool Latvija” 2023. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 36,04 milj. EUR, turpinot strādāt ar zaudējumiem. “Lursoft IT” dati rāda, ka gada laikā uzņēmuma apgrozījums audzis par 39,38%, savukārt zaudējumi pieauguši līdz 2,59 milj. EUR. Balstoties uz “Lursoft IT” Multi atskaites datiem, ar zaudējumiem SIA “Kool Latvija” strādājis visus gadus kopš tā dibināšanas 2016. gadā.

Aizvadītajā gadā SIA “Kool Latvija” pārvaldīja 39 degvielas uzpildes stacijas un vienu automazgātuvi. Uzņēmums veica darbības izvērtējumu un pērn trīs stacijas tika slēgtas, taču tikpat liels skaits arī atvērtas jaunas.

2023. gada maijā LR Konkurences padomē tika iesniegts apvienošanās ziņojums, kur SIA “Kool Latvija” mātes uzņēmums AS “AQUA MARINA” plāno iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA “EAST-WEST TRANSIT” un SIA “Naples” aktīviem – 44 degvielas uzpildes stacijām, kas darbojas ar Latvijas Naftas zīmolu, un termināliem. Pērn oktobrī Konkurences padome pieņēma SIA “Kool Latvija” labvēlīgu lēmumu un atļāva aktīvus pārņemt. Plānots, ka šogad SIA “Kool Latvija” pārņems operacionālo darbību visās 44 degvielas uzpildes stacijās.

SIA “Kool Latvija” reģistrēts 2016. gadā un pieder igauņu AS “AQUA MARINA”. Aizvadītajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 168 darbinieki, degvielas tirgotājam nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājot 1,31 milj. EUR.