"Rēzeknes gaļas kombināts" apgrozījums audzis līdz 68,8 milj. EUR

07.08.2024 07:18:00

SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” pagājušajā gadā palielinājis apgrozījumu par 9,78%, bet peļņu par 42,23%. “Lursoft IT” dati rāda, ka 2023. gadā gaļas pārstrādes uzņēmums apgrozījis 68,8 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,72 milj. EUR peļņu. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” norādījis, ka apgrozījuma pieaugumu ietekmēja cenu izmaiņas tirgū, jaunu klientu piesaiste un pārdošanas apjomu pieaugums, kā arī eksporta īpatsvara pieaugums. Peļņas pieaugumu sekmējis saražoto preču realizācijas pieaugums, izmaksu optimizācija un realizācijas tirgus paplašināšanās.

Vietējais tirgus pērn veidojis 70% no SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” kopējā apgrozījuma, savukārt no eksporta tirgiem lielākais apgrozījums sasniegts Igaunijā (6,3 milj. EUR), Vācijā (5,78 milj. EUR) un Lietuvā (5,54 milj. EUR).

Par spīti augstajam inflācijas līmenim, SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” 2023. gadā turpināja īstenot izvirzīto stratēģiju, turpinot ieguldīt līdzekļus ražošanas paplašināšanā, iekārtu un tehnoloģisko procesu modernizācijā. Īstenojot liela apjoma investīciju projektus, gaļas pārstrādes uzņēmums vēl vairāk attīsta un modernizē tās ražotni, ievērojami palielinot automatizēto risinājumu īpatsvaru uzņēmuma ražošanas procesos.

Arī šogad SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” plāno turpināt veikt investīcijas ražošanas procesu modernizācijā un jaunāku tehnoloģiju ieviešanā, lai optimizētu ražošanas procesu, uzlabotu produktu kvalitāti un palielinātu ražīgumu, paaugstinot darbības efektivitāti. SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” turpinās strādāt pie realizējamās produkcijas apjomu palielināšanas.

SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” 2023. gadā bija darba devējs 534 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā pērn samaksājis 8,86 milj. EUR, tostarp 2,92 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 1,41 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” patiesie labuma guvēji ir Bislans Abdulmuslimovs, Roza Džamaldajeva, Sergejs Kuzņecovs un Guntis Piteronoks.