"Tonus Elast" uz trešajām valstīm eksportējis 80,9% no savas produkcijas

07.08.2024 09:00:00

Medicīnas izstrādājumu ražotājs SIA “Tonus Elast” 2023. gadā apgrozījis 8,02 milj. EUR, gada laikā rādītāju palielinot par 10,10%. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn veidojusi 326,19 tūkst. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Tonus Elast” norādījis, ka pagājušajā gadā 80,9% no produkcijas tik eksportēts uz trešajām valstīm, eksports uz Eiropas Savienību sastādīja 8,2%, savukārt Latvijā realizēti 10,9% produkcijas.

Šogad SIA “Tonus Elast” plāno palielināt realizāciju par 16%. Uzņēmums šogad ir pastiprinājis pārdošanas komandu, veic intensīvu darbu pie jaunu tirgu izpētes, lai nodrošinātu produkcijas pārdošanas apjomu diversifikāciju Eiropas Savienības, ASV un Tālo austrumu tirgu virzienā. Tāpat arī turpinās darbi pie uzņēmuma zīmola un stila izmaiņām, kā arī interneta veikala darbības popularizēšanas.

SIA “Tonus Elast” 2024. gadā turpina e-komercijas platformas attīstību, lai padarītu piegādes iespējas plašākas un sūtījumus varētu veikt uz vairāk valstīm. Produktiem tiek ieviestas vairākas krāsas, lai pielāgotos klientu pieprasījumam. Tāpat arī veiktas iestrādes jaunai kompresijas līnijai, kurai ir uzsākta testēšana un atgriezeniskās saites ievākšana.

Dienvidkurzemes novadā reģistrētā SIA “Tonus Elast” kapitāldaļu turētājs ir AS “Olainfarm”. Uzņēmums ražo kompresijas trikotāžas izstrādājumus, elastīgās medicīnas jostas, stājas korektorus, apsējus un saites, kā arī veļu sievietēm. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 158 darbinieki.