"Dimdiņi" audzējis apgrozījumu

11.08.2024 19:48:00

Dārzeņu pārstrādes uzņēmums SIA “Dimdiņi” 2023. gadā pārstrādājis 3518 t galviņkāpostu, kā arī pats izaudzējis 9,8 t bioloģiskos kāpostus. “Lursoft IT” pieejamais gad pārskats rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Dimdiņi” izdevies palielināt apgrozījumu līdz 9,13 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 7,84%. Tāpat arī palielinājusies uzņēmuma peļņa, tai pēc nodokļu nomaksas sasniedzot 602 tūkst. EUR (peļņa 2022. gadā – 84,3 tūkst. EUR).

Pagājušajā gadā SIA “Dimdiņi” klientiem piedāvāja vairāk nekā 40 produkcijas veidus, tostarp sezonālos produktus, piemēram, Ziemassvētku pelēkos zirņus, štovētus kāpostus ar dzērvenēm un āboliem, savukārt vasarā – mazsālītos gurķus. Šogad uzņēmums turpina darbu pie preču sortimenta, slēdzot nerentablos produktus un analizējot produktu rentabilitāti un to vietu tirgū. Savā vadības ziņojumā SIA “Dimdiņi” norādījis, ka 2024. gadā tiek turpināts pārskatīt ražošanas procesus un veikt investīcijas ienesīgāko ražošanas procesu uzlabošanā, kā arī uzņēmuma konkurētspējas palielināšanā. Uzņēmums plāno apgūt jaunus eksporta tirgus un veicināt pārdošanas pieaugumu.

Gulbenes novada uzņēmums SIA “Dimdiņi” reģistrēts 1992. gadā un pieder Rinaldam Audzišam, Sintijai Bredikai, Oskaram Bredikam un Ivetai Stalidzānei. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 108 strādājošie.