“Dzelzsbetons MB” zaudējumi sarukuši

15.08.2024 06:31:00

Dzelzsbetona konstrukciju projektētājs un ražotājs SIA “Dzelzsbetons MB” 2023. gadā savu saražoto produkciju pārsvarā realizējis Skandināvijas tirgū UPB holdinga projektu ietvaros.

Salīdzinot ar 2022. gadu, kad SIA “Dzelzsbetons MB” apgrozīja 28,68 milj. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums bijis par 18,86% mazāks, sarūkot līdz 23,27 milj. EUR. Apgrozījuma samazinājums galvenokārt saistīts ar būvniecības apjomu kritumu Skandināvijas tirgū. “Uzņēmums straujo realizācijas kritumu Zviedrijā veiksmīgi kompensējis ar noietu citos tirgos un realizējis konstrukciju piegāžu projektus Norvēģijā, Vācijā un Latvijā,” iesniegtajā vadības ziņojumā skaidrojis SIA “Dzelzsbetons MB”. Uzņēmums arī piebilst, ka Latvijas projektos tika novērots straujš cenu samazinājums sakarā ar vietējo dzelzsbetona konstrukciju ražotāju aktīvāku dalību.

“Lursoft IT” pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Dzelzsbetons MB” turpināja strādāt ar zaudējumiem, to apmēram sasniedzot 64,9 tūkst. EUR. Jānorāda, ka tas gan ir būtiski mazāk nekā 2022. gadā, kad uzņēmuma zaudējumi veidoja 543,15 tūkst. EUR.

SIA “Dzelzsbetons MB” paredz, ka šogad būvniecības tirgus apjomi gan Skandināvijā, gan Latvijā nebūs sasnieguši iepriekšējo gadu līmeni, līdz ar to ražošanas jaudas nebūs pilnībā noslogotas. Uzņēmums paredzējis 2024. gadā strādāt pie jaunu produktu izstrādes un realizācijas tirgus diversifikācijas.

SIA “Dzelzsbetons MB” reģistrēts 2003. gadā, tā patiesie labuma guvēji ir Madara More, Māris Mors un Uldis Pīlēns. Pērn SIA “Dzelzsbetons MB” ar darba vietām nodrošināja 293 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 2,26 milj. EUR un iedzīvotāju ienākuma nodoklī 1,17 milj. EUR.