“Mogotel MV” apgrozījums 2023. gadā audzis līdz 18,01 milj. EUR

04.09.2024 06:29:00

SIA “Mogotel MV”, kas pārvalda viesnīcas “Wellton Centrum Hotel & SPA”, “Wellton Riverside SPA Hotel” un “Wellton Riga Hotel & SPA”, aizvadītajā gadā palielinājis apgrozījumu līdz 18,01 milj. EUR, liecina “Lursoft IT” pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar 2022. gadu, pērn SIA “Mogotel MV” apgrozījums pieaudzis par 142,4%. Viesnīcu nozarē strādājošā SIA “Mogotel MV” peļņa pēc nodokļiem 2023. gadā sasniegusi 32,93 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Mogotel MV” norādījis, ka Covid-19 pandēmijā pavadītie divi gadi ir atstājuši ievērojamu ietekmi tūrisma nozarē gan uz cenu paaugstināšanos gandrīz visām produktu un pakalpojumu grupām, gan arī uz atsevišķu produktu un tehnisko iekārtu pieejamību. Vēl viens nopietns faktors, kas ievērojami ietekmē darbu, ir viesnīcu personāla trūkums. Nespējot pilnībā nokomplektēt pašu viesnīcas ar nepieciešamo personālu, arvien vairāk tiek izmantoti ārpakalpojuma nodrošinātāji, savukārt uzņēmuma personāla nokomplektēšanai tiek regulāri pārskatīts atalgojuma apmērs. Jānorāda, ka 2023. gadā SIA “Mogotel MV” bija darba devējs 291 darbiniekam, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,18 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,52 milj. EUR.

Šogad SIA “Mogotel MV” plāno turpināt attīstīt konferenču un banketu pakalpojumu pārdošanu, attīstīt IT tehnoloģijas un automatizēt procesus, kā arī aktīvi veicināt zīmolu atpazīstamību.

“Lursoft IT” dati rāda, ka SIA “Mogotel MV” reģistrēts 2020. gadā, tā patiesais labuma guvējs ir Vadims Muhins.