AS VRC Zasulauks pērn ievērojami palielinājis peļņu

18.06.2013 10:36:00

2012.gadā AS VRC Zasulauks turpinājis veikt dzelzceļa ritošā sastāva remontus un tehniskās apkopes saskaņā ar noslēgto līgumu ar AS Pasažieru vilciens. Kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, pērn uzņēmumam bijuši noslēgti nozīmīgi līgumi par ritošā sastāva remontu, rekonstrukciju un kapitālajiem remontiem.

Sekmīgas darbības rezultātā AS VRC Zasulauks apgrozījums sasniedzis 7,062 milj.Ls, kas ir par 2,74% vairāk nekā 2011.gadā, savukārt gūtā peļņa palielinājusies 18 reizes, pieaugot līdz 1,157 milj.Ls.

AS VRC Zasulauks norāda, ka uzņēmuma turpmākā attīstība tiks virzīta uz ražošanas pilnveidošanu un efektivitātes paaugstināšanu ritošā sastāva tekošajiem un kapitālajiem remontiem. Paredzēts vairāk realizēt darbus un pakalpojumus citiem klientiem.

AS VRC Zasulauks savulaik izveidots, vienojoties VAS Latvijas Dzelzceļš un AS Rīgas vagonbūves rūpnīca par kopēju sadarbību ar mērķi attīstīt remonta sabiedrību un palielināt tās apgrozījumu uz ārējo pasūtījumu rēķina, izmantojot AS Rīgas vagonbūves rūpnīca partnerattiecības.

Uzņēmuma akcionāri ir AS Pasažieru vilciens un AS Rīgas vagonbūves rūpnīca. AS Pasažieru vilciens pasūtījumi vidēji sastāda 98,03% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma.