Piensaimnieku kooperatīvajai sabiedrībai Dzēse pērn 4,983 milj.Ls apgrozījums

04.07.2013 11:23:00

Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība Dzēse aizvadītajā gadā apgrozījusi 4,983 milj.Ls, kas, salīdzinājumā ar 2011.gadu, ir par 5,60% mazāk. Apgrozījuma kritums tiek skaidrots ar piena realizācijas cenu samazinājumu. Tiesa gan, kooperatīva peļņa, neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, palielinājusies par 23,67%, sasniedzot 68,993 tūkst.Ls.

Lai kāpinātu biedru ganāmpulku izslaukumus, pērn kooperatīvs uzsācis sniegt lopbarības sagatavošanas pakalpojumus saviem biedriem, tādēļ, izmantojot ELFLA pasākuma Lauku saimniecību modernizācija, vēl 2011.gada decembrī iesniegts projekts jauna zāles pļāvēja-smalcinātāja un jauna precīzās izsējas kukurūzas sējmašīnas iegādei, pērn projekts realizēts.

Šogad Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība Dzēse plānojusi turpināt darbu pie autoparka atjaunošanas, iesaistoties struktūrfondu projektā. Paredzēts arī iegādāties no pašvaldības remontdarbnīcas, jo servisa izmaksas autotransportam kļūst aizvien lielākas.

Durbes novada Tadaiķu pagasta Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība Dzēse reģistrēta 1997.gada 11.decembrī. Kooperatīva galvenais uzdevums ir rūpēties par biedru saražotā piena savākšanu, transportēšanu un realizāciju.