SIA Telia Latvija pērn beidzot peļņa

14.08.2013 08:15:00

SIA Telia Latvija, kura pamatdarbības joma ir elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšana, 2012.gadā turpinājis palielināt savu klientu loku, piesaistot vairākus liela mēroga klientus, tostarp finanšu institūcijas, pašvaldības un komercklientus. Uzņēmums aizvadītajā gadā ir izvērsis aktīvāku klientu piesaisti Latvijas reģionos, un, kā norāda uzņēmuma vadība, aktivizēta arī sadarbība ar reģionālajiem Latvijas interneta pakalpojumu sniedzējiem, nodrošinot SIA Telia Latvija stabilas pozīcijas interneta vairumtirdzniecības tirgū, kā arī uzlabojot tā iespējas sniegt pakalpojumus plašākā ģeogrāfiskā pārklājumā, izmantojot partneru infrastruktūru.

Kā norādīts iesniegtajā gada pārskatā, SIA Telia Latvija sadarbībā ar VAS Latvijas Dzelzceļš pabeidzis nozīmīgu investīciju projektu, ieguldot optiskās šķiedras kabeļus gar dzelzceļa līnijām maršrutā Liepāja – Jelgava – Rīga – Valka. Šāds infrastruktūras projekts paverot būtiskas konkurences priekšrocības Latvijas telekomunikāciju tirgū.

Pagājušais gads SIA Telia Latvija bijis zīmīgs ar ievērojamu apgrozījuma pieaugumu. Proti, pērn uzņēmuma apgrozījums pieaudzis no 4,156 milj.Ls līdz 5,907 milj.Ls, tādejādi veidojot kāpumu par 42,10%. 2012.gads noslēgts ar 6,875 tūkst.Ls peļņu pēc nodokļu nomaksas, tādejādi uzņēmums pārtraucis savu ilgstošo darbību ar zaudējumiem.