Baltijas dārzeņi pērn realizējuši produkciju 10,574 milj.Ls vērtībā

14.08.2013 10:23:00

Kooperatīvā sabiedrība Baltijas dārzeņi, kurā pagājušā gada nogalē bija apvienojušās 17 dārzeņu audzēšanas saimniecības, 2012.gadā realizējusi biedru un citu piegādātāju produkciju 10,574 milj.Ls vērtībā. Sabiedrības kopējo apgrozījumu aizvadītajā gadā veidojuši 11,221 milj.Ls, kas ir par 16,19% vairāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadu kooperatīvā sabiedrība noslēgusi ar 271,965 tūkst.Ls zaudējumiem. Zaudējumi saistīti ar Latvijas un Baltijas iedzīvotāju zemo pirktspēju, kā rezultātā tiek pieprasīta vislētākā produkcija, bet kooperatīva ražošanas jaudas netiek optimāli izmantotas. Kooperatīvam arī bijuši vērā ņemami pamatlīdzekļu amortizācijas atskaitījumi.

Pārskata gadā kooperatīvs atjaunojis savu autoparku un uzcēlis jaunu ražošanas cehu. Kopējā kooperatīva un tā biedru darbības modernizācijas projekta summa 2012.gadā sasniegusi 10,368 milj.Ls. Kā norāda Baltijas dārzeņi pārstāvji, veiktā modernizācija ļaus turpmākā darbībā efektīvāk izmantot izejvielas un resursus, kas sniegs papildus priekšrocības kopējā dārzeņu tirgū.

Nākotnē viens no galvenajiem sabiedrības uzdevumiem ir darbs pie biedru izaudzētās produkcijas realizācijas, piesaistot jaunus piegādātājus, lai palielinātu realizācijas apjomus un optimāli noslogotu ražošanas iekārtas, samazinot podukta pašizmaksu.